Financial lease Calculator

Financial Lease Berekenen

Wilt u weten of de financial lease van een auto voor u interessant kan zijn? Met onze financial lease calculator wordt het berekenen van de kosten voor financial lease heel eenvoudig! In slechts vijf stappen krijgt u een goed beeld van de maandelijkse lasten die de financial lease van een auto met zich meebrengt. Let wel, de financial lease calculator geeft u een indicatie van de maandelijkse lasten. De definitieve kosten van financial lease voor auto's kan afwijken door uw persoonlijke of financiële situatie.


Maximale slottermijn 4000,-

Prijs vanaf

281,- p/m

De definitieve financial lease offerte is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Aan bovenstaande voorbeeld berekening kunnen geen rechten worden ontleend.  

Financial Lease offerte


Stap 1: voer de vraagprijs van uw nieuwe auto in

Heeft u een geschikte auto(btw auto of marge auto) voor uw organisatie gevonden? Vul in dat geval de vraagprijs exclusief btw in de financial lease calculator in. Het is belangrijk om de btw weg te laten, omdat u dit terug kunt vorderen bij de btw-aangifte aan het eind van ieder kwartaal.

Stap 2: bepaal uw aanbetaling of inruilvergoeding

Mogelijk heeft u al een of meerdere auto's binnen uw organisatie, die u in wilt ruilen. Ook kan het voorkomen dat u vooraf een aanbetaling wilt doen, om uw maandelijkse vaste lasten terug te dringen.

Een aanbetaling voor de financial lease van auto's kan voor lagere maandlasten zorgen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat u minder financiële middelen heeft voor bijvoorbeeld een uitbreiding van de productiecapaciteit.

Stap 3: berekening van het leasebedrag

In de derde stap van onze financial lease calculator wordt automatisch berekend hoe hoog uw leasebedrag wordt. Het leasebedrag is het totaal van de vraagprijs van een auto, minus de aanbetaling of inruilwaarde van auto's die u wilt verkopen.

Stap 4: bepaal de looptijd van uw financial lease voor auto's

Nu het totale leasebedrag bepaald is, kunt u de looptijd van de financial lease voor uw (tweedehands) auto bepalen. De looptijd van financial lease loopt doorgaans uiteen van minimaal een tot maximaal vijf jaar. Des te korter de looptijd, des te hoger zullen uw maandelijkse lasten ook zijn!

Stap 5: voer de slottermijn voor uw contract in

Tot slot is het mogelijk om een slottermijn in te voeren. Een slottermijn houdt in, dat u binnen een maand na het verlopen van uw leasecontract een extra afbetaling doet. U betaalt in dit geval in een keer een groter bedrag, waardoor uw maandlasten afnemen. Vergelijk de slottermijn met een aanbetaling, alleen dan na afloop van de financial lease occasion van uw auto.

Wilt u meer weten over financial lease van auto's? Wilt u eerst weten wat een Btw auto is? Of wat een marge auto is? Of bent u benieuwd of financial lease occasion ook voor u interessant is? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op!