Wat is een marge auto?

Wat is een 'marge auto'? We kunnen het ons voorstellen dat er bij u wat onduidelijkheid kan bestaan over het begrip 'marge auto'. Het is opvallend hoeveel klanten van dé Financial Lease Makelaar hier naar informeren. Wij vertellen u graag wat marge auto's zijn en waarom financial lease als financiering voor dit type voertuigen de beste oplossing is. Dus: Wat is een marge auto? De Belastingdienst heeft dit begrip als volgt op haar website omschreven:

"Marge auto's behoren tot de categorie gebruikte auto's (lees: goederen) die zijn ingekocht zonder btw". Het zijn dus personenauto's of bedrijfswagens waarvoor een leasemaatschappij zelf géén btw in rekening brengt bij de klant. Men spreekt alleen van een marge auto indien deze ooit door een particulier is aangeschaft. De btw is door de eerste eigenaar betaald en kan dus niet meer aan u verrekend worden. Of te wel: Marge auto's zijn dus altijd tweedehands voertuigen.

Financial lease zakelijk aanvragen  Financial lease privé aanvragen

Marge auto's en btw terugvorderen als ondernemer?

Kunt u als ondernemer wél de btw terugvorderen van de belastingdienst bij de aankoop van een marge voertuig? Het antwoord laat al op zich raden: Nee. Ook dat is niet mogelijk. Er is immers door een autobedrijf of leasemaatschappij géén btw betaald. Dus dan kan er ook geen btw aan u in rekening worden gebracht. Net zoals een marge auto nooit een 'btw auto' kan worden, kunnen btw auto's ook nooit marge auto's worden. Bent u benieuwd wat u per maand betaald voor een marge auto wanneer u deze leaset via dé Financial Lease Makelaar? Voor het berekenen van financial lease voor marge auto's én btw auto's hebben wij een speciale leasecalculator ontwikkeld. Maak hier vrijblijvend gebruik van!

Waarom een marge auto leasen?

Waarom zou u een leaseauto zonder btw nemen? Waarom kiezen zoveel ondernemers voor het leasen van een marge auto? De voordelen van het leasen van een zakelijke leaseauto zonder btw zijn als volgt:

» U leaset een marge auto indien u als ondernemer niet zakelijk in de auto rijdt. De auto behoort tot uw privé vermogen.
» Marge auto's zijn populair bij ondernemers die niet btw-plichtig zijn.
» De auto's zijn goedkoop.
» Ondernemers rijden extra voordelig in een marge bedrijfswagen.

Persoonlijk contact

Dien gerust vandaag nog een leaseaanvraag in bij dé Financial Lease Makelaar als u een mooie marge auto bent tegengekomen op onze website. Uiteraard kan u ook altijd een leaseaanvraag indienen voor een marge voertuig die u op een andere website hebt gevonden. Het aanvragen van een autofinanciering/autolease doet u door ons contactformulier in te vullen. Of stuur ons even een WhatsApp bericht. Gebruik daarvoor het telefoonnummer 06- 53 53 53 74 en geef de volgende gegevens aan ons door:

Voorletters en achternaam;
Geboortenaam van de aanvrager;
Uw KvK-nummer;
Het kenteken van de marge auto.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op en bespreken samen met u de financieringsmogelijkheden!

Financial Lease Makelaar

✅ Géén annuleringskosten ✅ Géén administratiekosten ✅ Géén afsluitkosten

Bedrijfswagen Lease Aanbod Â»  Personenauto Lease Aanbod Â»  Marge Auto Lease Calculator Â»  Financial Lease Makelaar Â»  Contact Â»  Veel gestelde vragen over marge en btw auto's Â»

Vraag het de Financial Lease Makelaar